Dulceata de prune decojite

de lili in Dulceata / Gem, 25 Sep 2010 | 7633 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 1 kg zahar
  • 150 de prune
  • un pahar apa
  • zeama lamaie
  • bicarbonat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de prune decojite:

Mod de preparare:


Spalam bine prunele si le decojim.
Intr-un lighian de apa punem prunele decojite in apa cu bicarbonat. C-am la un litru de apa se pune o lingurita de bicarbonat,acesta are rolul de a intari pruna. Le tinem de seara pana dimineata.
Dimineata dupa ce se intaresc scoatem samburii.
Intre timp de prepara siropul de zahar.
Intr-o oala se pune un pahar de apa si zaharul.
Se amesteca bine, se toarna si cateva picaturi de zeama de lamaie.
Se fierbe pana se ingroasa siropul bine. Prunele le spalam in mai multe ape si le punem peste sirop.
Lasam sa fiarba la foc mic, fara sa amestecam cu lingura prin dulceata, doar scuturam de oala.
Este facuta cand siropul sta bobita pe farfurie.
Se pune rece in borcanele. Ies 4 borcanele de 400 g.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de prune decojite" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

diaconta 1

26.09.2010, 10:28

bravo Lili,chiar nu stiam ca se poate prepara asa,eu am primit de la nasa de la Cluj un borcanel

oblesniucviorica 1

26.09.2010, 10:30

am sa incerc ( cu bicrbonat ) multam fain...

lili 1

26.09.2010, 19:59

diaconta, viorica

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de cirese